sâmbătă, 19 septembrie 2015

Dulceata din pere Williams cu lamaie, scortisoara, ghimbir si distilat din pere



Inafara faptului ca sunt delicioase, perele sunt fructe bogate in fibre,saruri minerale si vitamine care contribuie la bunastarea organismului. Perfecte in slatele de fructe,prajituri si consumate in starea lor naturala. 
Dulceturile si gemurile sunt alimente nutritive si genuine daca sunt preparate fara conservanti, ideale pentru micul dejun, gustare sau la prepararea dulciurilor. Din multitudinea de pere, anul acesta am ales ca si in anii trecuti, perele Williams care sunt delicioase si sunt indicate pentru prepararea dulceturilor, fiind zemoase si avand multa pulpa.
Ingrediente:

3 kg de pere Williams
800 gr de zahar
Zeama de la 1 lamaie si jumatate
Coaja de la 2 lamai
1 lingurita de pulbere de scortisoara
1/ lingurita de pulbere de ghimbir
40 ml de distilat de casa din pere Williams

Preparare:

Mai intai vom spala perele, le curatam de coaja si le taiem in 4.Eliminam samburii si partea centrala si le asezam intr-o oala antiaderenta. Stoarcem deasupra zeama de lamaie si le taiem in cubulete mici.Faceti aceasta operatiune deasupra castronului ca sa nu pierdeti zeama perelor. Adaugam zaharul si restul de condimente si punem oala la foc mic. Fierbem circa 45-50 de minute dupa care dam dulceata prin mixer pentru a obtine o crema omogena, o repunem la foc si ma fierbem circa 10 minute.
O dam la o parte de pe foc si o lasam sa se odihneasca timp de cateva minute, dupa care punem dulceata in borcane sterilizate in precedenta, le rasturnam timp de 3-4 minute cu capacul in jos pentru a crea vacuum-ul si apoi asezam borcanele intre paturi pana cand se racesc treptat, in mod natural. ( 2 zile ) Etichetam borcanele si le asezam in camara sau pivnita, la intuneric.
Para din fotografie nu este o para Williams datorita faptului ca am uitat sa opresc una pentru fotografie.
Aceasta dulceata este excelenta cu branzeturi fine, filé de porc, la prepararea tartelor si bine inteles pentru un mic dejun plin de energie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu